Vimbldon 2016 : Prvi korak

novak-djokovic-vimldon-2016-serb.rs

Krećemo iz početaka … (foto:indianexpress.com)

 Najbolji svetski teniser Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu počeo je pobedom na  Centralnom terenu protiv Džejmsa Varda.Đoković – Vard 6:0, 7:6 (7-3),6:4.

Đoković je, kao što tradicija nalaže, otvorio vimbldonski program na Centralnom terenu kao prošlogodišnji šampion, a u prvom meču slavio je rezultatom 6:0, 7:6 (7-3), 6:4.

Novak je odigrao odlična dva seta, ali je u drugom imao velike oscilacije, pa je malo falilo da Britanac izjednači na 1-1.

Posle nešto više od 25 minuta igre na semaforu je pisalo 6:0, a kada je Đoković oduzeo servis rivalu i otišao na 3:0 u drugom, činilo se da je kraj vrlo blizu. Međutim, u četvrtom gemu Vard se upisao što je izazvalo oduševljenje na tribinama i, nošen atmosferom, počeo sve da pogađa.

Vratio je brejk, izjednačio na 3:3 i onda bio blizu da napravi brejk za 5:6. Novak se suočavao sa tri odvojene šanse, sve tri je spasao, da bi u taj brejku konačno prelomio susret.

Treći deo igre bila je formalnost – Novak je oduzeo servis na startu i do kraja ga rutinski sačuvao, završivši posao posle nešto više od dva sata.

On će se u drugoj rundi sastati sa Adrijanom Manarinom koji je u tri seta eliminisao Kajla Edmunda.

(www.serb.rs)