Uništen glavni trenažni centar ID kod Latakije

Ruski udari u Siriji foto:news.yahoo.com

Ruski borbeni avioni izveli su tokom 24 časa 33 vazdušna napada na 49 ciljeva Islamske države u Siriji i uništili glavni trenažni centar ove terorističke organizacije, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

MOSKVA – Ruski borbeni avioni izveli su tokom 24 časa 33 vazdušna napada na 49 ciljeva Islamske države u Siriji i uništili glavni trenažni centar ove terorističke organizacije, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

On je precizirao da su bombarderi Suhoj Su-25 u dva napada koristeći bombe velike eksplozivne snage uništili glavni trenažni centar za teroriste ID kod grada Latakije koji je prethodno otkrila ruska obaveštajna služba.

Prema njegovim rečima, u udarima su uništena dva komandna mesta ID, tri skladišta oružja i municije, dva podzemna bunkera, 32 lansirne pozicije na planinskom terenu, kao i jedan objekat za proizvodnju lansera i projektila.

Ministarstvo odbrane je navelo da su gađane mete locirane u provincijama Alep, Damask, Idlib, Latakija i Hama, prenosi Rojters.

Kako se dodaje, u provinciji Idlib uništen je komandni centar Nusra Fronta.

U operacijama ruske vojske protiv Islamske države učestvuju vazdušne snage sa preko 50 aviona i helikoptera, ali i ruska mornarica, navodi Tas.

(izvor-Tanjug)