Ukrajinski borbeni avion oborio Мalezijski putnički MH17: kažu svedoci

Crash-pad-mh17-ukrajina-serb.rs

Malezijski MH17 je oboren u Ukrajini (foto:www.express.co.uk)

Britanski BBC je najavio emitovanje dokumentarnog filma sa šokantnim novim detaljima istrage o padu malezijskog putničkog aviona u Ukrajini.

Boing 777 eksplodirao je u toku leta preko istočne Ukrajine 17.jula 2014 godine . Poginulo je 298 ljudi.

Zvanični izveštaj je zaključio da je avion , na putu za Kuala Lumpur  oboren raketom ruske proizvodnje Buk , raketa je ispaljena iz područja pod kontrolom  proruskih pobunjenika .

Međutim , film će predstaviti nove dokaze da je ukrajinski borbeni avion oborio avion .

Svedoci direktno ispod eksplozije izveštaju o najmanje jednom borbenom avionu .


Svedok Nataša Bernina je rekla : “ Bilo je leto , vreme žetve . Čuli smo prasak . U početku smo videli crni dim i dva aviona , malene poput srebrnih igračaka . Jedan je leteo pravo  a drugi se okrenuo kada je prasak dogodio i odleteo nazad odakle je i došao . “

Nemački novinar  Bili Siks je razgovarao sa 100 svedoka , od kojih je navodno sedam onih videli borbeni avion .

Siks je rekao : “ Jedan od njih čak mi je rekao kako je video ispaljenu raketu . To je kao mala linija na nebu koja ide u oblake . Tada je čuo veliki bum . “

On smatra da su dva aviona učestvovala u obaranju  – jedan je pucao mitraljezima  s leđa u kabinu da uništi posadu . Zatim je drugi ispalio vazduh- vazduh rakete .

delovi-aviona-istraga-serb.rs

Delovi aviona MH 17 u toku istrage (foto:www.express.co.uk)

Takođe šokantne izjave dolaze od privatnog istražitelja Sergeja Sokolova . On je rasporedio više od 100 svojih agenata da istraži mesto pada i ispita dokaze .On je rekao da nisu nađeni nikakvi šrapneli iz  Buk rakete .

Prema istom listu u filmu se spominje mogućnost umešanosti američkih i holandskih tajnih službi u ovom terorističkom aktu.

(www.serb.rs)