„Ruski napadi u Siriji daju odlične rezultate“

rusko-sirijska-koalicija-serb.rs

Rusko-sirijska koalicija ilustracija foto:astillasderealidad.blogspot.it

Zajednička rusko-sirijska vojna intervencija protiv pobunjenika i džihadista „počinje da daje odlične rezultate“, navodi predsednik sirijskog parlamenta.

„Koordinacija između sirijskih i ruskih vojnih snaga tokom vazdušnjih i kopnenih operacija počinju da daju odlične rezultate u borbi protiv terorizma„, rekao je Džihad el Laham.

Rusija je 30. septembra počela vazdušne napade na položaje Islamske države, dok SAD smatraju da su ti napadi namenjeni održavanju na vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada, za kojeg Vašington misli da treba da bude smenjen.

SAD sa svoje strane predvode međunarodnu koaliciju koja više od godinu dana bombarduje položaje džihadista u Siriji i susednom Iraku.

„Zajednička vazdušna operacija protiv terorističkih organizacija u Siriji predstavlja jedinu legalnu međunarodnu alijansu koja se bori protiv terorizma i u skladu je s međunarodnim pravom i Poveljom UN“, rekao je Laham posle sastanka s ruskom parlamentarnomm delegacijom u poseti Damasku.

Ta poseta dolazi nekoliko dana posle iznenadne Asadove posete Moskvi gde se sastao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom kojem je zahvalio na vojnoj intervenciji protiv islamista u Siriji.

(izvor-B92)