Ruska avijacija na vežbi u Srbiji

ruske-avio-snage-parada-moskva-serb.rs

Ruska aviacija na paradi u Moskvi (foto:www.dailymail.co.uk)

Ruske vazduhoplovne snage održaće ove godine zajedničke vežbe sa Egiptom, Srbijom i Indijom, saopštio je danas komandat vazduhoplovnih snaga ruske vojske Vladimir Šamanov.

„U skladu sa planom o međunarodnim aktivnostima, naše jedinice će učestvovati u taktičkoj vežbi u Srbiji, u vežbi egipatskih oružanih snaga i u zajedničkoj vežbi održavanja mira i humanitarnog uklanjanja mina u Indiji, kao i u trima vežbama jedinica za specijalne operacije u Belorusiji”, rekao je Šamonov, prenosi Tass.

On je naveo i da Belorusija, Kazashstan i Jermenija pokazuju interesovanje za zajedničke humanitarne vežbe sa ruskim vazduhoplovnim snagama na Severnom polu. Istovremeno, zamenik komandanta ruske mornarice Aleksandar Fedotenkov rekao je danas da će ruska flota ove godine učestvovati u nizu međunarodnih pomorskih vežbi zajedno sa Kinom, Egiptom, Indijom i drugim zemljama.

„Da bi se nastavio rad na jačanju veza sa pomorskim snagama stranih zemalja u 2016. planiran je izvestan broj zajedničkih vežbi sa mornaricama Kine, Egipta i Indije”, rekao je Fedotenkov.

Kako je dodao, prvi put će biti održane i zajedničke vežbe Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana, navodi ruska agencija.

(www.serb.rs)