Rusija: Teroristi u Siriji imaju novu taktiku…

sirija-zanimljivosti-serb.rs

Sirija foto : www.politickimeridijan.com

Vojna avijacija Rusija je za tri dana izvela 137 borbenih naleta i izvela udare po 448 objekta terorista u Siriji, kaže Igor Konašenkov, a prenosi “Sputnjik”

„Za protekla tri dana ruski avioni u Siriji izveli su 137 borbenih naleta na 448 objekata terorističke infrastrukture u provincijama Alep, Damask, Latakija, Raka, Hama i Homs“, rekao je saopštio je predstavnik Ministarstva odbrane Rusije.

On je naglasio da su se „svi ruski avioni nakon izvršavanja borbenog zadatka vratili u bazu Hmejmim“.

Teroristi u Siriji menjaju taktiku — izvode odbrambene manevre, prebacuju oružje noću kamuflirajući ga.

„Beležimo značajnu promenu taktike terorista na čitavoj teritoriji Sirije. Bande više ne vode akcije otvoreno, kao pre mesec dana“, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, danas teroristi izvode odbrambene manevre, redovno se premeštaju i kriju od udara kako vladinih snaga, tako i ruske avijacije.

Konašenkov je precizirao da je ruska avijacija uništila skladište improvizovanih raketa u provinciji Damask, koje su korišćene u napadima na stambene zgrade u prestonici Sirije. Pored toga, od dojava koje su ruski obaveštajci dobili od „umerene opozicije“, uništena su krupna skladišta municije terorističke grupe Nusra front u provincijama Raka i Homs.

Istovremeno, istakao je Konašenkov, uništen je komandni centar Nusra fronta u provinciji Idlib. On je objasnio da je objekat bio dobro zamaskiran i odatle su bili organizovani napadi na deonici između Idliba i Alepa.

Između ostalog, dodao je, uništen je i kamp Nusra fronta u provinciji Alep, a uništena su i četiri džipa sa ugrađenim mitraljezima, koja su se nalazila u neposrednoj blizini. Takođe, ruska vojska je uništila četiri tenka i jedno oklopno vozilo Nusra fronta, kao i radionicu za popravku teškog naoružanja.

Konašenkov je dodao da je intenzitet bombardovanja ruske avijacije smanjen, iako je broj ciljeva po pojedinačnom naletu porastao. To je uslovljeno dobrom koordinacijom sirijske vojske, umerene opozicije i ruske avijacije po pitanju razmene informacijama o objektima terorista.

(www.serb.rs)