Rusija će po potrebi upotrebiti i dodatna sredstva u Siriji

vladimir-putin-rusija-imperija-serb.rs

Vladimir Putin (foto:www.slate.com)

Ruske oružane snage tokom operacije u Siriji nisu iskoristile sve svoje mogućnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanoj večeri posvećenom danu snaga bezbednosti u Kremlju.

MOSKVA – Ruske oružane snage tokom operacije u Siriji nisu iskoristile sve svoje mogućnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanoj večeri posvećenom danu snaga bezbednosti u Kremlju.

„Vidimo kako efikasno rade naši piloti, obaveštajci, kako efikasno međusobno koordiniraju napore, pritom su to različiti rodovi – vojska, flota, avijacija; kako se primenjuje najsavremenije oružje“, istakao je Putin, a preneo sajt Sputnjik.

„Želim da naglasim da to nije maksimum naših mogućnosti. Daleko od toga da tamo sve koristimo što posedujemo“, rekao je on.

„Posedujemo i dodatna sredstva. Ako bude bilo potrebno, i njih ćemo iskoristiti“, naveo je ruski predsednik.

On je naglasio da su ruske specijalne službe ove godine sprečile više od 30 terorističkih napada. „Ove godine je zahvaljujući naporima saradnika FSB-a sprečeno više od 30 terorističkih napada“, naveo je on.

Obaveštajne službe jednog broja država pojačavaju aktivnosti u Rusiji. Specijalne službe su 2015. godine otkrile više od 320 agenata, saopštio je Putin.

„Visoka odgovornost leži na kontraobaveštajnoj službi. Ove godine je otkriveno više od 320 kadrovskih službenika i agenata specijalnih službi stranih država i njihovih pomagača“, naglasio je Putin.

„Vidimo da obaveštajne službe jednog broja država intenziviraju, kako se kod nas kaže, rad u Rusiji“, dodao je on.

Akcije i planovi terorista predstavljaju direktnu pretnju Rusiji.

„Situacija nije jednostavna. Raste napetost na Bliskom istoku i u drugim regionima sveta. Teroristi otvoreno objavljuju rat civilizaciji, čitavoj međunarodnoj zajednici. Njihove akcije i planovi su direktna pretnja i našoj zemlji“, rekao je šef ruske države.

Tajne službe u 2015. sprečile više od 30 napada

Putin je izjavio da su ruske tajne službe ove godine sprečile više od 30 terorističkih napada i otkrile više od 320 stranih špijuna.

„Želim da istaknem da je ove godine, zahvaljujući naporima zaposlenih u FSB-u, sprečeno više od 30 terorističkih napada“, rekao je Putin.

On je dodao da velika odgovornost leži na ruskoj kontra-obaveštajnoj službi, koja je, kako je istakao, ovde godine otkrila više od 320 kadrovskih službenika i agenata specijalnih službi stranih država i njihovih pomagača.

„Vidimo da obaveštajne službe jednog broja država intenziviraju, kako se kod nas kaže, rad u Rusiji“, dodao je Putin koji je i sam bio agent KGB-a, preteče FSB-a, kao i šef FSB-a.

Putin je se svom govoru, takođe, osvrnuo na situaciju u Siriji u kojoj Rusija od septembra izvodi vazdušne napade na uporišta terorista.

On je rekao da su ruske oružane snage daleko od korišćenja svih svojih kapaciteta u Siriji, prenosi AFP.

„Posedujemo i dodatna sredstva. Ako bude bilo potrebno, i njih ćemo iskoristiti“, naveo je ruski predsednik.

(www.serb.rs)