Rusi u Siriji uništili kamp terorista sa borcima iz Turske

sukhoi-ruska-avijacija-udari-serb.rs

Ruski avion u akciji (foto:mostaqueali.blogspot.com)

Ruski avioni izvršili su za proteklih šest dana 302 leta i pogodili 1.093 teroristička cilja u Siriji, uključujući i kamp terorista za obuku u sirijskoj provinciji Idlib, gde su bili i borci iz Turske, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

„Ruski bombarderi Su-34 uništili su važan teroristički kamp za obuku u provinciji Idlib. U kampu je bila stacionirana i velika grupa iskusnih instruktora iz susednih država”, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi Tanjug.

On je dodao da su avioni Su-34 uništili dva objekta za čuvanje nafte i desetine pumpi za gorivo.

Avijacija je bombardovala i vojnu opremu Islamske države u provinciji Homs, gde je uništeno šest vojnih vozila opremljenih teškim naoružanjem, kao i tri kamiona.

„Ruski bombarderi Su-24 izveli su vazdušne napade na hrpu vojne opreme IS-a u provinciji Homs”, rečeno je na konferenciji.

Prema njegovim rečima, u oblasti sirijskog grada Dejr el Zor bombarderi Su-24 uništili su dve baze za skladištenje naftnih derivata, tri uređaja za dobijanje nafte, kao i nekoliko desetina auto-cisterni s teretom.

Konašenkov je ocenio da je stepen koordinacije ruske avijacije i zapadne koalicije u bombardovanju u Siriji i dalje veoma nizak, često i na nuli, bez obzira na pozive ruske strane.

„Poznato je da vazdušne udare po raznim ciljevima u Siriji izvode i vazduhoplovne snage koalicije predvođene SAD, avijacija Sirije i posebno turska avijacija. Stepen koordinacije ovih napora, bez obzira na pozive ruske strane često je na nuli”, rekao je Konašenkov.

(www.serb.rs)