Porošenko podigao borbenu gotovost trupa prema Krimu

Porošenko-ukraina-serb.rs

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko (foto:www.noviny.sk)

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da je naredio da u svim vojnim jedinicama kod Krima i na liniji razdvajanja u Donbasu, borbenu gotovost bude podignuta na najviši nivo.

U odvojenom obraćanju, portparol ukrajinskog Genaralštaba je Rojtersu izjavio da Ukrajina od srede sprovodi zakazane vojne vežbe.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je juče Kijev da koristi terorističke taktike u pokušaju da izazovu novi sukob i destabilizuju Krim, koji je Moskva pripojila 2014 godine. Ukrajina je demantovala ove navode nazvavši ih „ciničnim izgovorom Rusije za povecane vojne pretnje Ukrajini”.

Rusija je poslednjih dana poslala nove, moderno opremljene trupe na granicu Ukrajine i Krima, izjavio je portparol ukrajinskih pograničnih službi, Oleg Slobodijan. „Nedvosmisleno možemo da potvrdimo da Rusija postojeće trupe na toj granici zamenjuje novim, savremenije opremljenim trupama”, rekao je Slobodijan na brifingu, održanom uvreme rasta napetosti između Moskve i Kijeva.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u sredu Kijev da koristi terorističku taktiku u pokušaju da izazovu novi sukob i destabilizuje Krim, koji je Moskva pripojila 2014. godine, prenosi Rojters.

(www.serb.rs)