Poplave u Moskvi, spaseno više stotina ljudi

moskva-poplave-serb.rs

U Moskvi najviše padavina u poslednjih nekoliko decenija . (foto:news.am)

Delovi Moskve našli su se juče pod vodom nakon što je u ruskoj prestonici palo najviše kiše u poslednjih nekoliko decenija, pri čemu je više stotina ljudi moralo da bude spaseno iz poplave.

U Moskvi je kiša počela da pada preksinoć, a tokom čitavog jučerašnjeg dana nije prestala, preneo je sajt RT. U to vreme je ukupno palo 80 mm kiše, što je količina koja obično padne u mesec dana. Time je premašen rekord kad je reč o dnevnoj količini kiše iz davne 1970. godine, a u nekim delovima Moskve su zabeležene najobilnije padavine otkad se vodi evidencija.

Do popodneva je moskovskoj Upravi za poplave upućeno više od 350 poziva kojima se prijavljuje poplava. Na društvenim mrežama je objavljen veliki broj fotografija i video snimaka na kojima se vidi kako vozila pokušavaju da voze kroz vodu.

Opštinske službe su na teren poslale oko 500 vozila za spasavanje građana koji su zapeli u poplavi. Srećom, nije zabeležena nijedna žrtva. Reka Jauza, pritoka Moskve, probila je nasip na nekoliko mesta. U Moskvi je na snazi narandžasti meteoalarm. Meteorolozi očekuju da će kiša u Moskvi padarti sve do sutra popodne.

(www.serb.rs)