Pao ruski teretni avion, 41 žrtva

news key

Najnovija vest foto ilustracija:www.eatrightpro.org

Teretni avion sa ruskom posadom srušio se ubrzo po poletanju u Južnom Sudanu, a veruje se da je u nesreći stradalo 41 osoba.

U letelici je bilo do 20 ljudi, pet članova posade, i između sedam i 15 putnika, među kojima i više dece, od kojih je najmanje jedno preživelo pad. Ostali stradali su bili na zemlji.

Rojters citira svedoka, koji je naveo da se na mestu nesreće nalazi najmanje 41 beživotnih tela. Potvrdu da je jedno dete preživelo nesreću agencija je dobila od jednog policajca na mestu nesreće.

Ministarstvo informisanja Južnog Sudana saopštilo je da se u avionu nalazilo 18 osoba, od kojih je troje preživelo nesreću, uključujući jedno dete.

Kako javljaju mediji, među poginulima je pet putnika jermenske nacionalnosti, jedan Rus, dok su ostali putnici Sudanci.

Pretpostavlja se da se preostalih 20 poginulih nalazilo na zemlji za vreme pada aviona na udaljenosti svega 800 metara od aerodroma u Džubi.

Lokalni mediji javljaju da je među poginulima i sedmoro dece, kao i jedna žena.

Prema informacijama iz kontrole leta, avion je iz Južnog Sudana leteo u regiju Gornji Nil.

Inače, avion koji se srušio bio je u vlasništvu kompanije „Allied Services Limited“ iz Džube. Kako je objavljeno na fejsbuk stranici ove kompanije, njena zvanična delatnost je tranposrt tereta u tom regionu.

Istovremeno, oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije saopštivši da je pet građanina te zemlje poginulo u padu aviona, kao i da su svih pet bili članovi posade.

Sam avion An-12 nije se vodio u registru Ruske avijacione agencije, rekla je savetnica ministra saobraćaja Rusije Žana Terehova. Ona je dodala da je rano iznositi bilo kakve detalje jer je istraga u toku.

(izvor-B92)