Otet srpski državljanin u Libiji

libija-serb.rs

Libija danas foto:(theafrikamarket.com)

Državljanin Srbije Miroslav Tomić (36) zaposlen na naftnim poljima u Libiji koja se nalaze 1.200 kilometara od Tripolija, otet je u subotu u toj zemlji.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije listu je potvrdjeno da postoji kontakt sa libijskim vlastima i da se čini sve da se ta situacija što pre razreši, a Tomić oslobodi.

Tomić je otet kod naftne bušotine „Mesina oilfild“, koja je u vlasništvu kompanije „Arabian gold oliv kompani“. Bušotina se ne nalazi u zoni sukoba, zbog čega se pretpostavlja da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup.

Početkom novembra prošle godine u blizini Sabrate kidnapovani su službenici srpske ambasade u Libiji Sladjana Stanković i Jovica Stepić. Oni su nastradali 19. februara prilikom američkih vazdušnih napada na uporište Islamske države.

Sredinom januara, posle deset meseci zarobljeništva iz zatvora u Tripoliju pušten je Srdjan Babić, bivši telohranitelj Zorana Djindjića. Babić je radio za francusku kompaniju „Argus“ koja se bavi poslovima fizičkog obezbedjivanja diplomatskih i privrednih misija.

(www.serb.rs)