Novak slomio hrabrog Tima

novak-majami-serb.rs

Novak Djoković (foto:www.dailymail.co.uk)

Novak Đoković pobedio je Dominika Tima sa 6:3, 6:4 u četvrtom kolu turnira u Majamiju.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Tomašom Berdihom, koji je u tri seta savladao Rišara Gaskea.

Mladi, 22-godišnji Austrijanac pokazao je da će biti ozbiljna pretnja u budućnosti, konačan rezultat ne odslikava realno koliko je meč bio neizvestan. Novak jeste igrao znatno ispod svog nivoa, ali ga je jednim delom i Tim naterao na to svojom agresivnom igrom.

Đoković je veoma loše servirao, čak devet duplih grešaka, od toga jednu na brejk lopti u drugom setu – bio je to jedini brejk Tima na meču, a imao je čak 15 prilika (0/8 u prvom setu).

Novaka servisa uistinu nije služio, ali ne računajući spomenutu brejk loptu, uglavnom je odlično servirao na brejk loptama – ukupno se na Đokovićev servis igralo čak 43 poena više, ali on je uspeo da završi meč u dva seta.

I u drugom setu Novak je prvi stigao do brejka, imao je priliku i za dupli brejk, ali nije je iskoristio. Potom je Tim napokon napravio brejk i izjednačio na 3:3, samo da bi sa četiri neiznuđene greške vratio Novaku brejk prednosti.

Tu nije bio kraj drame, pošto je poslednji gem ujedno bio i najduži na meču – smenjivale su se greške i briljantni potezi obojice, Tim je propustio četiri brejk lopte, a Đoković je snažnim forhendom realizovao četvrtu meč loptu i došao do pobede za sat i 49 minuta igre.

Novak je upisao samo 6 vinera i 34 neiznuđene greške, dok je Tim imao 15 direktnih poena i 40 grešaka.

Đoković u četvrtfinalu sa Berdihom igra u sredu na četvrtak od 3.00 po srednjoevropskom vremenu, a Čeha je dobio u 22 od 24 međusobna okršaja, uključujući i jedini ovogodišnji u Dohi.

Đoković: Tim me podseća na Vavrinku

“Mnogo rotacije poseduje na udarcima s osnovne linije, snažno udara, ima sličnu igru kao Vavrinka – efikasan jednoručni bekhend, varijacije slajsom, snažan i prodoran forhend“,rekao je Novak.

(www.serb.rs)