Novak: Beker bio prvi izbor

Novak Djoković i Boris Beker (foto:www.sportal.co.nz)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je Boris Beker bio prvo rešenje za trenera.

Đoković i Beker sarađuju od decembra 2013. godine i od tada srpski igrač potpuno dominira ‘belim sportom’.Do ovog trenutka osvojio je 11 Gren slem titula i čak 29 trofeja na turnirima iz Masters 1.000 serije.

“Boris je bio prvi izbor”, rekao je Đoković kada su ga novinari upitali da li je neko drugi dobio poziv.

Na početku saradnje mnogo ljudi je govorilo da ona neće dugo trajati, ali je u međuvremenu postao trend da vrhunski igrači za trenere dovode velike legend.

“Mislim da najbolji igrači pokušavaju da nađu nove načine da se motivišu i žele da podele iskustva i nauče nešto od najboljih. Spomenuli ste neka imena, i Boris Beker je neko ko je prihvatio naš poziv da bude deo tima. Veoma mi je drago što je tako odlučio jer sam u poslednjih nekoliko godina imao neka sjajna iskustva sa njim. Mnogo sam naučio od njega sa psihološke strane gledišta, od toga kako se ponašati na terenu tako i van njega”, dodao je Novak.

On je istakao da ne želi previše da razmišlja, već da je celokupan tim koncentrisan na predstojeće izazove.

“Njegov doprinos timu je definitivno veliki i sve je za sada harmonično. Ne znam koliko će trajati, idemo godinu po godinu i drago mi je štio Boris želi da nastavi. Na kraju godine ćemo videti šta će biti sledeće sezone”, zaključio je Đoković.

(www.serb.rs)