Najmanje 20 osoba ubijeno u Kaliforniji

pucnjava-kalifornija-serb.rs

Pucnjava u Kaliforniji (foto:hr.n1info.com)

Nepoznati napadač ubio je najmanje 20 osoba u blizini terena za golf, u gradu San Bernardino u američkoj državi Kalifornija, javljaju agencije.

Vatrogasna služba San Bernandina postavila je post na Tviteru da je „20 osoba ubijeno u incidentu” i da se nalaze na licu mesta.

Policija je saopštila da traga za jednim ili više napadača, preneo je AP.

Policija je saopštila da su za napad ogovorna tri moguća osumnjičena lica, navodi AFP.

Francuska novinska agencija izveštava da se naoružani pripadnici specijalnih jedinica SWAT, vatrogasci i ekipe Hitne pomoći nalaze na licu mesta.

CBS je javio da se pucnjava dogodila u regionalnom centru Inland, koji pruža pomoć ljudima sa invaliditetom.

Na Tviter nalogu policije je napisano da je odred za deaktiviranje bombi na terenu „kako bi pokušao da neutrališe naparavu za koju se veruje da je eksplozivna naprava”.

Na licu mesta može se videti na destine ljudi, koji sa rukama podignutim u vazduh izlaze iz zgrade i kreću se ka parkingu u pratnji naoružanih pripadnika policije.

San Bernardino je grad u kojem živi oko 200.000 ljudi, a nalazi se 100 kilometara istočno od Los Anđelesa.

Agencija Rojters je, međutim, javila da su u napadu poginule tri osobe, a da je 20 povređeno.

Britanska novinska agencija prenosi izveštaj MSNBC da je policija potvrdila pogibiju troje ljudi, dok je iveštač NBC rekao da je video tri beživotna tela na licu mesta.

Obama: Treba uložiti napore na svim nivoima

LOS ANĐELES – Predsednik SAD Barak Obama pozvao je obe partije u SAD da ulože napor „na svim nivoima Vlade” kako bi rešile problem masovnih ubistava, poput onog koji se dogodio danas u San Bernardinu u Kaliforniji, u kome je poginulo, kako javljaju mediji, najmanje 14 osoba.

Još uvek ne znamo šta motiviše napadače, ali znamo da treba svi zajedno da uložimo napor da oni budu što ređi, rekao je Obama za CBS, preneo je Rojters.

„Nikada ne treba da mislimo da je to nešto što se uobičajeno događa, jer se ne dešava jednako često u drugim zemljama”, rekao je Obama.

Predsednik SAD je naveo da postoji obrazac masovnih ubistava u SAD koji se ne može uporediti ni sa jednom drugom državom.

„Treba da preduzmemo određene korake…da bismo povećali šanse da se ona ne desavaju tako često”, rekao je Obama.

(www.serb.rs)