Erdogan stvorio od Turske „inkubator terora“ da bi osnovao neoosmanlijsko carstvo

erdogan-turska-serb.rs

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (foto:ilerihaber.org)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stvorio je od svoje države „inkubator terora“, a sebe predstavlja kao jedinog mogućeg partnera za Zapad, piše list „Vašington fri bejkon“.

„Erdoganov ciljevi su islamizacija Turske i osnivanja neoosmanskog imperijalizma. On je izgradio ’Pakistan na Sredozemnom moru‘ — ’inkubator terora‘, i predstavlja se kao jedini partner za zapadne zemlje, što dovodi do tragičnih posledica“, navodi se u članku lista „Vašington fri bejkon“.

List smatra da turske vlasti „namerno ignorišu činjenicu da je zemlja dozvolila DAEŠ–u da se razvija i metastazira“ u regionu.

Turska pomaže DAEŠ–u, izvlačeći korist iz haosa koji stvaraju teroristi. Turske vlasti majstorski bacaju prašinu u oči zapadnim kolegama. Tokom sastanka sa američkim i evropskim zvaničnim licima Erdogan samo na rečima podržava važnost demokratije i partnerstva Turske i Zapada“.

Prema informacijama lista, predsednik zemlje „izlazi sa potpuno drugačijim izjavama pred turske građane“.

Kao gradonačelnik Istanbula, on je sebe nazivao „imamom Stambola“ i voleo da govori: „Hvala svevišnjem, što služim šerijatu“, navodi se u članku.

Poslednjih godina, on je sebi kao cilj postavio „povratak verske generacije“. Ta „verska generacija“ sada odlazi u „sirijski i irački kotao“.

(www.serb.rs)