Đoković odoleo Majeru

djokovic-2016-pocetak-serb.rs

Novak Đoković na Katarskom openu u Dohi (foto:www.sport.es)

Naš teniser savladao odličnog Brazilca sa 6:3, 7:5 i izborio prvi polufinale na Otvorenom prvenstvu Katara u Dohi

Novak Đoković je na Katarskom openu u Dohi odoleo snažnoj igri Argentinca Leonarda Majera i otišao korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada samo ovde nije stigao do finala.

Svetski broj 1 se sinoć plasirao u polufinale nadigravši 35. tenisera sveta sa 6:3, 7:5, iako je rival imao brejk prednosti skoro ceo drugi set i servirao na 5:4.

Đoković će danas igrati sa pobednikom sinoćnjeg duela Tomaša Berdiha (Češka) i Kajla Edmunda (VB).

Pre meča s Brazilcem Đoković je govorio o odustajanju Janka Tipsarevića od učešća na Australijskom openu.

– Čuo sam za tu vest, mada se nisam čuo sa njim – kaže Nole. – Stvarno, koliko puta smo pričali o Janku i njegovim povredama i okolnostima sa kojima je morao da se suoči. Nažalost, nezgode su ga na neki način poremetile, već dve i po godine praktično ne može da odigra jedan normalan meč a da ne oseća bol.

Bili su često u kontaktu tokom 2015.

– Pričali smo dosta kada smo prošle godine igrali dubl u Kanadi. Odigrao je četiri meča sa mnom, bilo mi je drago što je bio na terenu ali nijedan meč nije odigrao bez bolova. Bilo je dovoljno da čučne i da ga zaboli.

Nije Đokoviću lako zbog ovakve situacije.

– Janko je moj veliki prijatelj, stalo mi je da ozdravi i vrati se na turnire. Iskreno se nadam da će sve ovo što mu se događa imati što manje posledica i da će se vratiti na „tur” da igra bez bolova. To je njegova jedina želja, a da onda vidi koliko može.

Još jedan srpski teniser kuburi sa zdravstvenim nevoljama mada mnogo manje od Tipsarevića.

– Krajinović, na žalost, opet ima probleme sa povredama i još ne zna da li će igrati Australijski open. Imao je u karijeri dosta nevolja, operacije na ramenu. Sa 18 godina je bio u prvih 170 na svetu, posle je zbog povreda stagnirao i regresirao umesto da napreduje.

Filip Krajinović se u međuvremenu oporavio i sada ponovo krči put ka vrhu.

– Poslednjih petnaestak meseci je pronašao sebe na terenu i van njega, našao je tu strast ka tenisu. Dosta smo pričali, pokušavao sam da mu prijateljski pomognem. On je izuzetno fin momak koji ima mnogo talenta, ali i on je svestan da talenat danas ne znači mnogo – istakao je Đoković, a poslednje vesti govore da će Krajinović najverovatnije ipak igrati u Melburnu.

(www.serb.rs)