Delegacija Vojske Srbije u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji

dikovic-gerasimov-serb.rs

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Vladimirom Vasiljevičem Gerasimovim (foto:aktuelno.net)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković predvodi delegaciju Vojske Srbije koja je u poseti Ruskoj Federaciji

Nakon ceremonije svečanog dočeka u spomen-parku Poklonaja gora u Moskvi i polaganja venca kod spomenika Pobede, general Diković razgovarao je danas s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Vladimirom Vasiljevičem Gerasimovim.

Generali Diković i Gerasimov razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

U razgovoru s ruskim kolegom general Diković izrazio je zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zainteresovani za nastavak i povećanje aktivnosti u oblasti vojno-vojne, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje.

Delegacija Vojske Srbije danas je posetila i Međunarodni protivminski centar u selu Nahabino u Moskovskoj oblasti, u kojem se realizuje obuka ruskih oružanih snaga i međunarodnih snaga iz oblasti izviđanja, otkrivanja, onesposobljavanja i uništavanja eksplozivnih naprava.

Naša delegacija će sutra na poligonu „Alabino“ prisustvovati finalu takmičenja „Tenkovski biatlon 2016″ i ceremoniji zatvaranja „Međunarodnih vojnih igara 2016″.

(www.serb.rs)