Bespilotni traktor ruske proizvodnje

bespilotni-traktor-agrobot-serb-rs

Bespilotni traktor „Agrobot“ (foto:politrussia.com)

Da Ruska federacija ulaže sve više u razvoj i modernizaciju poljoprivrede možemo zaključiti iz sledećeg priloga.

Poljoprivredni traktor „Agrobot“ bez posade uspešno testiran 14. septembra na farmi u Riazan regionu.

On može da radi u polju uz pomoć daljinskog upravljača.

Traktor je ponosi „Avrora robotike“. Ona se razvija na Skolkovu centru za razvoj inteligentnih sistema i sprovođenje programa za kopneni transport. Na forumu strateških inicijativa  u julu, kompanija je uvela svoj prvi bespilotnu autobus i robot-car Mars A-800 za hitne službe i za vojne svrhe. Kaže finansijski direktor Vitalij Seuell:

„U budućnosti, takvi sistemi mogu se u potpunosti automatizovati kako za male farme tako i  za velika poljoprivredna gazdinstava. Uz pomoć ovih rešenja može biti gotovo u potpunosti automatizovana sadnja i gajenje zemljišta i prikupljanje različitih vrsta biljaka.

Donji deo platforme, i svi mehanika su standardni traktor koji je proizvedjen dugi niz godina i dokazala se dostojni na tržištu. Sve što je na vrhu – sistem za upravljanje, agencije za komunikaciju, intelektualni centar – je razvoj kompanije Avrora. Radimo u ovoj oblasti već osam godina. Sada dolazi testiranje autonomne vožnje na satelitskoj navigaciji, na osnovu podataka video kamere, senzora i laserskih skenera, senzorima. Na osnovu toga, robot gradi put samostalno i kreće duž navedene putanje. “

(www.serb.rs)