Avion najverovatnije eksplodirao pre pada

crna-kutija-pronađena-na-mestu-pada-serb.rs

Crna kutija pronađena na mestu nesreće ruskog putničkog aviona foto:de.sputniknews.com

Veliki broj delova tela može da ukaže da se snažna eksplozija dogodila u avionu, pre nego što je dotakao zemlju

MOSKVA– Priroda povreda koje su zadobili putnici u ruskom avionu srušenom na egipatskom poluostrvu Sinaj, ukazuju na to da je do eksplozije došlo u letelici, pre njenog pada, saopštio je danas egipatski doktor koji je pregledao tela žrtava, prenosi Sputnjik.

„Veliki broj delova tela može da ukaže da se snažna eksplozija dogodila u avionu, pre nego što je dotakao zemlju”, rekao je on.

Ovaj stručnjak je dodao da još treba izvršiti DNK analize, kako bi se identifikovale žrtve iz ruskog aviona A 321, koji se srušio u Egiptu.

Počela analiza dve crne kutije „erbasa A321”

KAIRO – Istražitelji su danas počeli sa analizom dve crne kutije iz ruskog putničkog aviona koji se u subotu srušio na Sinajskom poluostrvu, a egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi je poručio da bi istraga mogla da potraje.

Sisi je tvrdnju egipatskog ogranka Islamske države da stoji iza obaranja aviona „erbas A321”, u kome je poginulo svih 224 putnika i članova posade, okarakterisao kao propagandu.

Analiza crnih kutija – od kojih je jedna snimala razgovore u kokpitu, a druga podatke sa leta – počelo je oko podneva po lokalnom vremenu (11 sati po srednjoevropskom vremenu), rekao je zvaničnik iz egipatskog ministarstva za civilnu avijaciju za AFP.

straga bi mogla da potraje nekoliko sedmica ili meseci ukoliko su snimci sa crnih kutija oštećeni, naveli su izvori.

Ruska vladina komisija koja prati tok istrage trebalo bi da se sastane u utorak.

Avion ruske aviokompanije „Kogalimavija”, na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga, srušio se 23 minuta nakon poletanja, oko 100 kilometara od Ariša u Severnom Sinaju.

Većina putnika su bili ruski turisti.

Iz ruske aviokompanije je saopšteno da se avion, koji je bio u „odličnom tehničkom stanju”, srušio usled „spoljašnjeg delovanja” i da nije bilo nikakve tehničke ili ljudske greške.

Na Sinaju pronađeni delovi koji ne pripadaju avionu

KAIRO– Stručnjaci koji pretražuju mesto na Sinaju gde se srušio ruski putnički avion, pronašli su danas delove nečega što ne pripada erbasu A321.

Ti delovi će biti poslati na alaizu, rekao je za TAS S izvor iz Kaira, mada zvanična informacija još nije stigla.

(izvor-Politika)