Američki mediji: Srbija je „Drim-timu“ utjerala strah u kosti

Milos-Teodosic-Srbija-serb.rs

Miloš Teodosić reprezentativac Srbije (foto:www.nbaserbia.com)

Fantastična igra naših košarkaša u polufinalu Olimpijskih igara protiv Australije (87 : 61) odjeknula je čitavom planetom.

Niko nije očekivao da će „orlovi“ tako lako izaći na kraj sa ekipom koja ih je samo 10 dana ranije pobijedila sa čak 15 razlike. U ovom trenutku Srbija je jedina država na svijetu koja može da se nosi sa Amerikancima.

Pobjeda Srbije se pomno pratila i u SAD, zemlji kojoj će se upravo naši momci naći na crti u njihovom novom pohodu na olimpijsko zlato.

Pažljivo su američki mediji skenirali igru „orlova“, a najviše su oduševljeni majstorijama Teodosića, koji kako kažu „uvijek može da pronađe rupu u odbrani“, prenosi Blic.

Poznati sajt sbnation.com navodi da izabranici Majka Kžiževskog moraju dobro da se pripreme za borbu za zlato da slučajno i oni ne bi prošli kao i Australija.

Maestralna Srbija je ušla u finale svjesna da je Australija favorit i da „kenguri“ žele da se sa Amerikancima sastanu u borbi za zlato. Međutim, „orlovi“ su Australiji napravili pakao od života.

Australija koja je na papiru maestralna ekipa sa izrazitim šuterima i centrima je ubacila samo 5 poena u prvoj četvrtini, a kada je upala u nevolje, a upala je već u prvih pet minuta, nisu imali rezervni plan, nisu znali kako da se vrate, nisu imali ideju kako da riješe problem. Tako je ostalo do kraja.

Ova pobjeda je neočekivana svuda, sem kod nas. Znali smo kakav kvalitet posjedujemo iako desetkovani neigranjem nekih od najboljih igrača.

Srbi su već u utakmici protiv SAD u grupnoj fazi Amerikancima utjerali strah u kosti. Da je poslužila sreća, i da je Bogdanović pogodio trojku za produžetak, Srbija bi imala veće šanse za pobjedu od Amerikanaca. Tu se SAD izvukao, i omogućen im je lakši prolaz do finala.

SAD je pokazao dovoljno jak da može da pobijedi svaku ekipu na svijetu, međutim oni neće moći da dođu na finale nepripremljeni, jer Srbi su pokazali da i te kako mogu da im zadaju nevolje. Teodosić je pokazao da je majstor vođenja lopte, a Srbi su disciplinovana i nesebična ekipa.

Ako su nešto pokazali na ovom takmičenju to je da će doći veoma pripremljeni u finale. Amerika ništa ne sme da prepusti slučaju, ako hoće da Rio napuste sa zlatom oko vrata.

(www.serb.rs)