Zaziru li susedi od Srbije

zastava-srbije-srpska-zastava-serbian-flag-serbia-serb.rs

Srpska zastava ponosno vijori (foto:www.sitel.com.mk)

Potez zvaničnog Beograda, koji je zbog glasanja Makedonije za prijem Kosova u Unesko na granici sa ovom zemljom postavio tablu sa natpisom BJRM, bio je prilično iznenađenje jer je Srbija do sada uglavnom okretala i „drugi obraz” kad je reč o spornim potezima suseda

Moramo da malo redefinišemo odnose s nekim zemljama koje uvek glasaju protiv interesa Srbije, a predstavljaju se kao naši prijatelji, najavio je za naš list Ivica Dačić, aludirajući na glasanje nekih država, poput Makedonije i Crne Gore, za prijem Kosova u Unesko. Ceh ove promene u srpskoj politici prvo je platilo Skoplje, tablom sa natpisom „granica sa BJRM”, koja je osvanula na putu Vladičin Han – Donji Neradovac.

„Neshvatljivo je da nam je veći prijatelj jedna Indonezija, nego neke susedne države”, rezignirano je konstatovao Dačić, odgovarajući na povike negodovanja zvaničnog Skoplja.

Za neke je ovaj potez zvaničnog Beograda bio prilično iznenađenje jer je Srbija uglavnom do sada okretala i „drugi obraz” kad je reč o spornim potezima suseda.

(www.serb.rs)