Zapečaćena kancelarija NPSS-a uoči protesta

npss-serb.rs

Nezavisni policijski sindikat srbije NPSS logo (foto:niskevesti.info)

Kancelarija Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS), koji u podne organizuje protest ispred Vlade Srbije, sinoć je zapečaćena a ispred je postavljeno obezbedjenje, saopštio je taj Sindikat.

Predstavnici sindikata tvrde da je kancelarija zapečaćena po naredjenju jednog od saradnika ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

„Pored svakodnevnih pretnji hapšenjima, progonom, ucenjivanjima i pravljenjem afera od ministra Stefanovića i njegovih saradnika, ovo je najsramniji čin koji je Srbija doživela u svojoj novijoj istoriji. Ne pamtimo da je jednom ‘malom, nereprezentativnom’ sindikatu do sada zabranjivano da koristi jednu, jedinu prostoriju od čitavih 20 kvadratnih metara“, navodi se u saopštenju.

Nezavisni policijski sindikat je u 12.00 sati ispred Vlade Srbije protestovao tražeći pobošanje uslova rada policajaca.

NPSS će podneti krivične prijave protiv Stefanovića

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije (NPSS) Momčilo Vidojević izjavio je danas da će taj sindikat sutra podneti krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika, jer su zapečatili prostorije sindikata.

On je na skupu ispred Vlade Srbije izjavio i da će o incidentu, kada im je zabranjeno da udju u svoje prostorije, obavestiti i tužilaštvo.

Vidojević je kazao i da su nakon što su im zapečaćene prostorije i zabranjen ulaz, njihove stvari razmeštene i da su primetili da je neko preturao po sudskim spisima 1.200 njihovih članova.

Upitan zašto je na protestu ispred Vlade Srbije mali broj ljudi, a najavljen je masovni protest, Vidojević je kazao da su mnoge njihove kolege zastrašene.

„Ogroman je pritisak na ljude na terenu. Juče su poslali depeše, prozivali po imenu i prezimenu. Ovo je poslednja iskrena sindikalna borba u Srbiji“, kazao je Vidojević novinarima.

On je dodao da cilj protesta nije bio politizacija ili iznošenje zahteva, već da javnosti predstave koliko je policija urušena i koliki je pritisak na nju, i da su zbog toga pozvali 58 političkih organizacija da prisustvuju protestu.

Pozivu se jedino odazvao lider „Dosta je bilo“ Saša Radulović, koji je kazao da se u Srbiji „seje strah, partokratija izjeda sve“ i da se „ljudi izbacuju sa posla bez ikakvih kriterijuma“.

Podsećanja radi dve nedelje ranije došlo je do verbalnog sukoba nezavisnog policijskog sindkata Srbije i šefice MUP-ovog biroa za medije.

(www.serb.rs)