Vukadinović: Vučić bi hteo da liči na Merkelovu i Putina, a u stvari podseća na Kaligulu i Nerona

Đorđe-Vukadinović-serb.rs

Đorđe Vukadinović poslanik DSS ,profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu, glavni urednik časopisa „Nova srpska politička misao”, politički analitičar, urednik, novinar , politički komentator (foto:www.mc.rs)

Vučić zarad biračkog tela proizvodi paralelnu realnost – po potrebi je i najveći Evropejac i najveći nacionalista, a u praksi je takva politika ne održiva, izjavio je danas srpski filozof i politički analitičar Đorđe Vukadinović.

On je naglasio da bi Vučić hteo da liči na Merkelovu i Putina, a u stvari podseća na Kaligulu i Nerona.

Nakon što su se naprednjaci u Skupštini osudili tvit Saše Radulovića o tome da je Skupština kao „Farma“, Vukadinović je poručio da, umesto što se navodno zgražavaju nad spornim tvitom, potrude da Skupština zaista ne liči na Farmu“.

„U evropskoj parlamentarnoj praksi je nezabeleženo da neko čita ekspoze 6 sati. Obrazovani i kulturni ljudi znauju da nakon dva, dva i po sata, opada koncentracija i čitanje postaje izlišno. Stoga je nepristojno govoriti duže od 2 sata u ovakvim prilikama, čudi me da mu neki od njegovih savetnika nisu na to skrenuli pažnju“, rekao je Vukadinović.

On je takođe rekao da nije dobro kako se mandatar ophodio prema nekoliko poslanika opozicije koji su mu uputili kritiku. „Vi ste napali Pajtića i njegovu ženu, a ne on vaše dete. Radulović ne krši poslovnik, nego vi organizujete hajku protiv njega“, rekao je Vukadinović.

„Pošto ste vi urednik svih medija, odnosno televizija sa nacionalnom frekvencijom i svih tabloida, svako ko vam se zameri bude ličnovan i stavljen na stub srama,“ rekao je Vukadinović Vučiću.

Vučić mu je odgovorio da ga se „ne plaši“ i da „je spreman koliko god hoće da sedi i raspravlja sa njim“, kao i da je „uzimao pare iz Lutrije Srbije“, misleći na legalan i legitiman posao istraživanja Javnog mnjenja koje je sa Lutrijom svojevremeno sprovela NSPM.

„Moji poslovi su javni, legalani i legitimni, a vi ste se tajno sastajali sa Stankom Subotićem Canetom u hotelu ‘Ric’ i tajno obećavali potpisivanje Briselskog sporazuma, i zato ste ovde. Da ste takav džek ili gospodin kao što se ovde predstavljate, omogućili biste da se duplira vreme za raspravu o ekspozeu, a to naravno niste učinili.

Što se tiče, menjanja vere za večeru, vi ste ovde jedini to uradili – postali ste protestant“, poručio je Vukadinović.

„Voleli biste da ličite na Merkelovu, Orbana i Putina, a u stvari najviše podsećate na Kaligulu i Nerona“, rekao je Vukadinović.

Poslanici su u sredu 12 sati raspravljali o izboru nove vlade, kada je oko 22 sata, na predlog mandatara Aleksandra Vučića, odlučeno da se sednica nastavi danas. Vučić je zbog nevremena koje je sinoć pogodilo zapadnu Srbiju predložio da se rasprava prekine i rad nastavi danas.

(www.serb.rs)