Vučićevi prijatelji su tako govorili: Sve Srbe treba staviti u nacističke koncentracione logore

mekejn-bajden-bler-serb.rs

Džon Mekejn (američki senator), Džo Bajden (potpresednik SAD) i Toni Bler (bivši premijer Velike Britanije) (foto:www.in4s.net)

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić je u više navrata tvrdio da su Džon Mekejn (američki senator), Džo Bajden (potpresednik SAD) i Toni Bler (bivši premijer Velike Britanije) njegovi prijatelji.

Zanimljivo je, međutim, šta su svi oni tokom svoje karijere govorili o Srbiji i srpskom narodu.

Džon Mekejn je, 1999. podržao odluku Bila Klintona da se bombarduje Srbija, pozivajući da se bombarduju i civilni objekti kao što su škole, bolnice, prodavnice…

Sajt “Američki konzervativac” prenosi da je Mekejn tada upozorio američku javnost da “SAD rizikuju da izgube rat sa srpskom vojskom i njihovom zastarelom opremom”.

Rizikujemo ukoliko ne sprovedemo masovni, strateški i održivi vazdušni napad. Nijedan infrastrukturna meta ne bi trebalo da bude izuzetak – fabrike, vodovodne mreže, škole, bolnice, prodavnice, bilo šta. Da, “svi mi žalimo zbog civilnih žrtava kao i naših gubitaka, ali one su neizbežne”, govorio je Mekejn o bombardovanju Srbije, a preneo je “Američki konzervativac”.

Džo Bajden bio jedan od najžešćih ratnih huškača protiv SR Jugoslavije. Zagovarao je i kopnenu invaziju na SR Jugoslaviju, a jednom prilikom gostujući na Si-en-enu kod Larija Kinga je rekao:

Sve Srbe treba staviti u nacističke koncentracione logore. Srbi su nepismeni degenerici, ubice beba, mesari i silovatelji.“

Tokom NATO agresije na Srbiju 1999. godine, Toni Bler kao premijer Velike Britanije je za Bi-Bi-Si dao sledeću izjavu:

Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva“, dodajući još: “Predlažem da se srpskoj deci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije”.

(www.serb.rs)