Vučić „traži odobrenje“ za raspisivanje izbora

 

Premijer će pitati članove svoje stranke da li da raspiše izbore !! (foto:shpajz.rs)

Premijer Aleksandar Vučić zatražiće u nedelju od GO SNS odobrenje da pre stranačke skupštine odluči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je saopštila Služba SNS za informisanje, Vučić je zakazao sednicu Glavnog odbora za nedelju 17. januar, a na njoj će se razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji.

Skupština Srpske napredne stranke zakazana je za 13. februar.

Vučić je izjavio juče da odluku o izborima ne može da donese sam i najavio da će razgovarati o tome sa saradnicima, ministrima i predsednikom Srbije.

„Nadam se da će građani Srbije uskoro imati priliku da izaberu bolje“, rekao je Vučić juče, a upitan da li to znači da će biti i vanrednih parlamentarnih izbora, premijer je rekao da njih svi žele.

Inače, opcija vanrednih izbora se više puta spominjala tokom 2015. godine, a iako se većina visokih funkcionera SNS u javnosti izjašnjavala da jeste za izlazak na birališta, kasnije je saopštavano da Vučić nije bio za tu opciju.

Poslednji put se o tome govorilo u oktobru, kada je Vučić rekao da bi „bilo neodgovorno da se ide na izbore“.

„Moja odluka je da ne idemo na izbore. Dobro je da nemamo izbore još najmanje šest meseci jer bi to bilo neodgovorno u trenutku kada imamo Unesko i otvaranje poglavlja… Da li će ih biti za šest, osam ili deset meseci, ne znam, ali u narednih tri, četiri ili pet neće ih biti. Moj posao je da donosim odluke u interesu građana“, rekao je tada Vučić, gostujući na TV Pink.

Pre nekoliko dana su „Novosti“ najavile i mogućnost „šire rekonstruckcije vlade“.

Babić: Mi smo uvek spremni za izbore

Šef Poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio je da je ta stranka uvek spremna za izbore i da bi pitanje o njihovom raspisivanju trebalo postaviti Demokratskoj stranci, za koju kaže da poslednje dve godine beži od svih mogućih izbora.

„To je više pitanje za DS i Pajtića koji su tako hrabri na društvenim mrežama i konferencijama za novinare, a zapravo vidimo da u poslednje dve godine beže od vanrednih pokrajinskih izbora i od gubitka svih benefita koje vlast u režiji DS nosi. Oni beže od odgovornosti i suda javnosti i građana Srbije“, rekao je Babić.

On je dodao da je SNS uvek poštovala volju građana Srbije i da nikada ne beži od suda javnosti.

„Po mom ličnom mišljenju zašto da se ne vidi šta građani Srbije misle o reformskoj politici koju Vučić, Vlada Srbije i SNS vode, a šta misle o svim ovim kriminalnim aferama Razvojne banke Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja i ostalim dokazanim aferama DS i Bojana Pajtića“, zaključio je Babić.

(www.serb.rs)