Vučić nekada bio za Veliku Srbiju, danas je za Veliku Albaniju

vucic-aleksandar-serb.rs

A on baš rešio da nas … (foto:www.kurir.rs)

„Prihvatanjem novih administrativnih a suštinskih državnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije, iako je Ustavni sud doneo obavezujuću odluku o uklanjanju istih, Aleksandar Vučić postaje dio projekta ‘Velika Albanija‘“, navodi se u saopštenju kosovsko-metohijskog odbora Demokratske stranke Srbije.

Oni su optužili Vučića za rušenje ustavnog poretka Srbije.

Do dana današnjeg, Vlada Srbije nije sprovela Odluku Ustavnog suda Srbije u kojoj se kaže da je teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedjeljiva, nego naprotiv, otvara nove granične prelaze„, ističe se u saopštenju ove stranke i dodaje da se sve ovo dešava u momentu kada su svi granični prelazi između Kosova i Metohije i Albanije uklonjeni, pa tako Vučić, nekada pobornik teze o „Velikoj Srbiji“ svesrdno i sa entuzijazmom radi na ostvarenju vizije „Velike Albanije“.

Ovaj odbor DSS-a ističe i da su građani tokom postavljanja spomenika Svetom Caru Lazaru na Vidovdan u Kosovskoj Mitrovici bili izloženi bespotrebnoj represiji članova obezbeđenja naprednjaka.

Građani su prepoznali da ovim spomenikom, SNS samo pokušava da zamaskira izdaju, pa su burno i sa uvredama reagovali na svako spominjanje Aleksandra Vučića. Nakon toga su reagovali partijski batinaši, a jedan od nezadovoljnih građana završio je u bolnici sa povredama glave“, ističe se u saopštenju.

(www.serb.rs)