Vučić i opravdanja

aleksanar-vučić

Aleksandar Vučić (foto:astrologijaibahovekapi.com)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dvoje srpskih državljana ubijeno u vazdušnom napadu SAD u Libiji.

Vučić je rekao i da su članovi jedne libijske milicije nudile Srbiji zajedničku akciju oslobađanja otetih srpskih državljana u Libiji.

„Nuđena je operacija u kojoj bi učestvovalo oko 1.000 ljudi, među kojima bi bilo i deset srpskih operativaca. Ipak, proceili smo da bi takva akcija dovela do mnogo žrtava i da bi ugroženi bili i naši državljani“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, on je ponosan na to kako su bezbednosne službe u Srbiji vodile ovaj slučaj, ali da je došlo do „više sile“.

„Reč je o prvoj velikoj talačkoj krizi sa kojom se Srbjia suočila. Ljudi bi bili oslobođeni da nije bilo ovog vazdušnog napada“, rekao je Vučić.

Prema rečima premijera Srbije, ambasador SAD je izjavio saučešće Srbiji zbog ovog slučaja, a prema dostupnim informacijama američke obaveštajne službe nisu znale da su u zgradi strani državljani.

Vučić je naveo i da je na osnovu fotografija potvrđeno da su oteti službenici ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić ubijeni u vazdušnom napadu vojske SAD. Njihova tela biće prebačena u Srbiju u ponedeljak.

(www.serb.rs)