„Vlast o nevidljivim neprijateljima umesto o siromaštvu“

Pokret-za-preokret-Janko-Veselinović-serb.rs

Janko Veselinović „Pokret za preokret“ (foto:www.b92.net)

Pokret za preokret Janka Veselinovića pozvao je sve političke činioce da se odrede prema nacionalističkim postupcima vlasti i dela opozicije.

U saopštenju, taj pokret je ocenio da vlast u Srbiji koristi opasnu nacionalnističku retoriku i traži nove neprijatelje kako bi skrenula pažnju sa, kako je navedeno, katastrofalnog socijalnog i ekonomskog položaja građana.

Pokret je ocenio da je „ovih dana kulminirala“ opasna nacionalistička retorika koju koriste Srpska radikalna stranka, Srpska napredna stranka i Socijaldemokratska partija Srbije, ali i HDZ u Hrvatskoj i SDA u BiH.

Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je u saopštenju da je za Srbiju posebno tragično što je i personalno reč o istim akterima koji su i tada vodili pogubnu politiku za Srbe i Srbiju, i da njihovi huškački govori stvaraju sve uslove za nove sukobe, čije bi posledice opet trpeli obični građani.

„Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Nikola Selaković i Aleksandar Vulin traže nove neprijatelje kako bi skrenuli pažnju sa katastrofalnog socijalnog i ekonomskog položaja građana Srbije. Isto čine i političari u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini“, naveo je Veselinović.

Veselinović je pozvao sve političare i političke stranke da se suprotstave narastajućim nacionalističkim postupcima, ocenivši da SNS i Vučić umesto o ekonomskim temama, siromaštvu i nezaposlenosti, govore o stranom neprijatelju „koji ugrožava stabilnost Srbije“.

„Našim, ali ni desničarskim političarima u Hrvatskoj i BiH, novi nacionalni obračuni bili bi legitimno sredstvo da dobiju koji glas više i da zadrže svoje pozicije. Pošto drugu politiku nemaju to je i jedini način da ostanu na vlasti. Na toj politici neki opstaju već 30 godina“, dodao je Veselinović.

(www.serb.rs)