Uhapšen i pritvoren profesor zbog snimka o Vučiću i NATO

andrej-fajgelj-serb.rs

dr Andrej Fajgelj, profesor na Filološko–umetničkom fakultetu u Kragujevcu (foto:www.rtv.rs)

Pripadnici SBPOK uhapsili su danas u Novom Sadu dr Andreja Fajgelja, profesora na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu i bivšeg direktora Kulturnog centra Novog Sada zbog njegovih statusa na Fejsbuku i “Jutjubu”

Prema rečima Fajgeljeve supruge Jovane, njega su pred njom i decom uhapsila osmorica policajaca iz SBPOK i odvezla za Beograd zbog snimka na kojem je kritikovao Vučića i NATO.

– Ovo je trebalo da bude jedna mirna nedelja koju bi proveli u krugu porodice, a na vrata su nam zakucali policajci i odveli Andreja zbog, kako su rekli, nasilnog kršenja ustavnog poretka, rekla je “Blicu” Jovana Fajgelj uz napomenu da su svi policajci, neki u uniformama, neki u civilnim odelima, bili izuzetno ljubazni, da su veoma profesionalno obavili svoj posao bez ikakvog ’’stresiranja i napadanja’’.

Jovana kaže da će njen suprug, kako su joj objasnili, biti zadržan do 48 sati na ispitivanju te da će mu, ukoliko za to bude potrebe, biti produžen pritvor na mesec dana.

Andrej Fajgelj je bivši visoki funkcioner kvazi-političke organizacije Treća Srbija koja je optužena za višemilionske pljačke JKP “Informatika”, a koja je osnovana kao frakcija Dveri kako bi pojedinci ušli u novosadsku vlast sa SNS-om. Fajgelj je vršio funkciju direktora Kulturnog centra Novog Sada. Na tom mestu je bio izložen kritikama novosadske javnosti zbog političkog delovanja u okviru Treće Srbije i cenzure izložbi u Kulturnom centru.

Fajgelj je pokretač “Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma”.

Prema poslednjim informacijama, uhapšen je zbog snimka na “Jutjubu” koji je nazvao: Vučić i NATO: Poslužio hleb i so ubicama Srbije.

Sporni video možete pogledati na sledećim linkovima:

ili
https://www.youtube.com/watch?v=cUCaQis7g2o
(www.serb.rs)