U požaru u Nišu povredjene dve žene i dva vatrogasca

pozar-u-nisu-povredjene-dve-osobe-serb-rs

Požar u niškom naselju Rasadnik (foto:www.vesti.rs)

U požaru u zgradi u niškom naselju Rasadnik lakše su povredjene dve stanarke i dva vatrogasca, rečeno je agenciji Beta u Hitnoj pomoći.

Vatrogasci i jedna devojka pušteni su na kućno lečenje nakon pregleda, dok je starija žena zadržana na lečenju, rečeno je u Urgentnom centru Kliničkog centra u Nišu.

Prema rečima dežurnog lekara, teške telesne povrede zadobila je starija žena (79), dok su devojka (19) i dva vatrogasca lakše povredjeni.

Dežurni lekar u Urgentnom centru rekao je agenciji Beta da je starica zadobila opekotine ledja, obe ruke i delimično glave i lica, i da je zbrinuta na Klinici za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

„Devojka je zadobila kontuziju tela nakon što je skočila sa prozora na šatorsko krilo, jedan od vatrogasaca imao je lakše simptome toplotnog udara, a drugi je zadobio lakši udarac u glavu“, rečeno je u Urgentnom centru.

Prema nezvaničnim informacijama, pre izbijanja požara u zgradi u Rasadniku čula se snažna eksplozija, pa stanari veruju da je požar izazvala plinska boca.

Požar je noćas oko 23.30 časova zahvatio stambenu zgradu u naselju Rasadnik broj 10. Požar je lokalizovan, ali ekipe Sektora za vanredne situacije još dežuraju ispred zgrade zbog bojazni da bi vatra ponovo mogla da plane, saznaje Beta u Policijskoj upravi u Nišu.

(www.serb.rs)