Šta Labus radi u Vladi Srbije

miroljub-labus-vlada-srbije-svetska-banka-serb.rs

Miroljub Labus -povratak na mesto zločina .(foto:www.kurir.rs)

Svetska banka angažovala ga je kao konsultanta na projektu racionalizacije državne uprave da skenira situaciju u Ministarstvu finansija

Miroljub Labus, nekadašnji potpredsednik vlade, angažovan je kao konsultant Svetske banke da skenira rad Ministarstva finansija, na čijem je čelu Dušan Vujović, dugogodišnji službenik ove međunarodne finansijske institucije.

Nije reč o tome da Svetska banka ne veruje svom nekadašnjem službeniku Vujoviću već je uobičajena praksa ove institucije da na različitim projektima angažuje različite domaće eksperte.

Labus ovoga puta radi na projektu racionalizacije i restrukturiranja državne uprave. Kako nam je objašnjeno u Svetskoj banci, reč je o donaciji Evropske unije u ukupnom iznosu od 2,5 miliona evra.

Projektom upravlja Svetska banka, a o tome je između ove finansijske institucije i Evropske komisije sklopljen i administrativni ugovor. Konsultanti su angažovani i za razne druge oblasti i Labus nije jedini koji je na ovom projektu angažovan.

Miroljub Labus, koji je inače redovni profesor ekonomije na Pravnom fakultetu, juče nije odgovarao na pozive i poruke iz redakcije „Politike”.

(www.serb.rs)