Srbija je morala da glasa protiv prijema tzv. Kosova u odbojkašku Svetsku federaciju

Bronza

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji. (foto:SportDC)

Predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović ogradio se od stava prvog čoveka OS Srbije Nenada Golijanina i poručio da je moralo da se glasa protiv prijema Kosova u Svetsku federaciju (FIVB).

Golijanin je na Kongresu FIVB u Buenos Ajresu bio uzdržan po pitanju članstva Kosova, dok je Španija bila protiv.

„Za razliku od predsednika OSS-a, postoje države i njene organizacije koje drže do svog stava i principa da neko ko nema svoje mesto u Ujedinjenim nacijama i ko je oteo tuđu teritoriju ne može da bude član bilo čega“, naveo je Bogunović u saopštenju koje prenosi „Sportski žurnal“.

Bogunović, inače potpredsednik OS Srbije, rekao je da je „Golijanin morao da bude protiv, bez obzira što bi velika većina pobedila i primila nepriznatu državu u FIVB“.

„Želim da istaknem da OS Vojvodine, na čijem sam čelu, takođe ne podržava stav predsednik OS Srbije Nenada Golijanina“, poručio je Bogunović. Golijanin je takav stav objasnio da ne može da utiče na odluku FIVB i da ne želi mladim ljudima da zabrani se bave sportom i odbojkom. Kosovski savez ranije je postao član Evropske odbojkaške federacije (CEV) na čijem čelu je bivši predsednik OSS-a Aleksandar Boričić.

(www.serb.rs)