Sistem kao zaraza

izbori-2016-srbija-serb.rs

DA LI IMAMO IZBORA ? (foto:srbin.info)

Godinama , pa i decenijama u ovoj zemlji parazitira sistem koji je porazan za ovaj narod. Sistem koji je kao zaraza. Ko god se dohvati sistema biva zaražen . Sistem se mora menjati .

Umesto priče o budućim izborima ,  smatram da  najmanje sto mogu da učinim u ovom trenutku  je da podelim sa vama sledeće dve stvari.

Na prvom mestu je odlomak iz jedne divne knjige  namenjene Srbima .

Umesto da deluje pozitivno, vaša inteligencija je delovala negativno. Umesto da gradi, ona je razgrađivala. Ona je žarište truleži i iskvarenosti, od čega toliko trpite. Ako joj dopustite da nastavi zemlja vam je izgubljena. Počistite kuću, pometite sve ohole i štetne marionete. Nemojte da vas zasene ljudi koji u suštini nemaju nikakvu vrednost, ali čiji je loš primer neizmerno opasan po duhovno zdravlje vašeg naroda. Ne klanjajte se više novcu do zemlje. Novac ne donosi ni sreću ni ugled. Može se on pošteno zaraditi i, ako ga vlasnik koristi da bi činio dobra dela oko sebe, poštujte takvog čoveka zbog njegovog rada i zbog načina na koji on koristi stečeno bogatstvo. To je dobar primer mladima. Novac, međutim, može da bude i nečasno stečen i, nažalost, to je danas veoma čest slučaj. Budite gordi pred tim nečasno stečenim bogatstvom. Nemojte praviti nagodbe s njim tako što ćete laskati njegovom vlasniku. Ne pružajte ruku milioneru koji je stekao milione mešanjem peska sa brašnom namenjenim vašim vojnicima koji su se borili za otadžbinu. I nemojte misliti da tako vaše odbijanje neće biti delotvorno. Uješće to tog čoveka više nego što mislite, a to će biti dobar primer mladima i oni će uvideti da se beleg koji ostavlja nečasno stečeni novac ne može izbrisati sa ruke nepoštena čoveka.

Odlomak  iz knjige –ČUJTE SRBI ! Arčibald Rajs 1928 god.

 

 

A na drugom mestu je jedan video snimak .

Radi se o snimku emisije Utisak nedelje -voditelj Olja Bećković  emitovana 16.02.2014. a gosti su Sasa Radulovic, Milan Culibrk, Nebojsa Stefanovic.

(www.serb.rs)