Siniša Mali ostao direktor ofšor firmi

Sinisa-Mali-serb.rs

Siniša Mali foto:rs.n1info.com

Istraživačka mreža Krik danas je objavila overena dokumenta koja pokazuju da je gradonačelnik Siniša Mali i nakon što je stupio na javnu funkciju ostao direktor ofštor firmi sa Devičanskih Ostrva i potpisivao dokumenta u vezi sa kupovinom stanova.

„Ova dokumenta novinari KRIK-a preuzeli su danas 22.10.2015. iz bugarskog trgovinskog registra sa zvaničnim pečatom i potpisom službenika registra kao potvrdom njihove validnosti“, navedeno je na sajtu Krika, gde se dokumentacija može i videti.

Reagujući na priču KRIK-a o kupovini 24 stana na bugarskom primorju, gradonačelnik Beograda potvrdio je da je bio direktor ofšor firmi koje su kupovale stanove u 2012. godini. Rekao je da je rešenje iz februara 2015. godine koje je KRIK objavio falsifikat i istakao da sa tim firmama nema nikakve veze od kada je postao funkcioner početkom 2013. godine.

„Overena dokumenta koja je KRIK zahvaljujući kolegama sa portala bivol.bg dobio danas iz zvaničnog registra, pokazuju suprotno“, tvrdi ova istraživačka mreža.

KRIK je iz bugarskog registra danas uzeo overenu dokumentaciju za firmu Birgam Holding &Finance Inc“ sa Britanskih Devičanskih Ostrva, koja pokazuje da se Siniša Mali i dalje vodi kao direktor ove kompanije. Između ostalog, tu je i rešenje iz 2014. godine koje je Siniša Mali potpisao kao direktor te ofšor firme.

Na sajtu Krika objavljen je i video snimak koji potvrdjuje da se jednostavnom pretragom vebsajta zvaničnog bugarskog poslovnog registra može naći rešenje iz februara 2015. za koje gradonačelnik Beograda tvrdi da je falsifikat.

Mali je juče saopštio da se njegov pravni tim bavi čitavim slučajem i da će biti dokazano da su potpisi iz 2015. falsifikovani.

Prema njegovim rečima, dokument na koji se poziva KRIK nije validan i notarski overen, a to da je falsifikovan posvedočile su, pod krivičnom odgovornošću i dve osobe čija se imena takođe navode u dokumentaciji.

(izvor-Beta)