Sertić: Sutra će biti razmotrene ponude za Telekom

privatizacija

Telekom Srbija (foto:ekonomskevesti.com)

Ministar privrede Željko Sertić izrazio je zadovoljstvo zbog toga što je za Telekom stiglo šest ozbiljnih ponuda koje će biti razmotrene sutra, precizirajući da će Vlada Srbije svoj stav o tome doneti na osnovu više faktora.

– Jako je dobar signal da smo dobili šest ozbiljnih ponuda, svih šest ponuda će sutra biti ponovo razmatrane i imaćemo veoma brzo, u narednim danima jasniju sliku nego što je do sada bilo – rekao je Sertić za RTS.

Podsetivši da je pre pet godina postojala samo jedna ponuda za Telekom koja nije zadovoljavala elementarne uslove, Sertić je istakao da je sada optimista da ćemo u ovom slučaju imati najbolje moguće tržišne ponude.

– Kako ćemo se mi kao vlada prema tome odnositi zavisiće od mnogih elemenata, ne samo od cene za kupovinu akcija države Srbije, nego i od toga kakav je investicioni program, odnos prema socijalnim davanjima i svi drugi aspekti u budućnosti – rekao je Sertić.
Nama je interes, kako je istakao, da Telekom postoji i za 10 i 15 i 20 godina, a da funkcioniše u promenjenim ekonomskim odnosima u savremenom svetu, jer samo na takav način možemo da se borimo sa konkurencijom.

– Jer pričajući o našem blagu, prošlosti, o istoriji nečega, na tome smo mnogo izgubili u ovih 30 godina i mislim da moramo potpuno da menjamo naš koncept razmišljanja ka budućnosti – zaključio je Sertić

 

(www.serb.rs)