Sednici Vlade Srbije u subotu prisustvuje Han

johanes-han-serb-rs

Komesar za proširenje EU Johanes Han (foto:www.nspm.rs)

Sednica Vlade Srbije biće održana u subotu i njoj će prisustvovati komesar za proširenje EU Johanes Han, najavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je za Dnevnik RTS-a rekao jutros da je važno što komesar za proširenje Johanes Han dolazi u Srbiji jer ono što se dešavalo poslednjih meseci zahteva „razgovor i razrešenje situacije koja je opterećivala region, iako u tome Srbija nije učestvovala u negativnom smislu“.

Važno je da se čuje i poruka Srbije. On dolazi sutra, a mi ćemo u subotu ujutru imati sednicu Vlade Srbije na kojoj će on biti prisutan. Naša poruka je jasna, Srbija želi mir i stabilnost u regionu, koji su preduslovi za nastavak ekonomskih reformi i našeg ekonomskog rasta. I želimo sa Hanom da razgovaramo o svim takvim pitanjima, ali i o Poglavljima 23 i 24…“, kazao je on.

On je rekao da se od EU očekuje jasan stav.

„Mi želimo da predstavimo ono što mi vidimo, o čemu razmišljamo, kako vidimo situaciju u regionu i da sa argumentima razgovaramo o činjenicama o svemu što se dešavalo. Hoćemo da uputimo poruku: Ne možete za naš narod reči da je ‘šaka jada’. Ja bih voleo da čujem odgovore vezano za to, mislim da je nemoguće da Evropa finansira neke medijske kuće, institucije koje plasiraju neistine, poput one  o Zapadnoj Tamnavi, koje je plasirao Birn“, rekao je Stefanović.

On je ocenio da je odluka da Srbija ne reaguje na provokacije iz Hrvatske, dobra i pametna.

„Što se tiče referenduma u RS, sutra će se premijer sresti sa Miloradom Dodikom (predsednikom RS) i razgovaraće o bilateralnim odnosima. Što se tiče referenduma Srbija je veoma jasna“, dodao je on.

(www.serb.rs)