Protest vojnog i policijskog sindikata

Sa zajedničkog protesta vojnog i policijskog sindikata (foto:rs.n1info.com)

Predstavnici Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije nisu danas uspeli da predaju pismo premijeru Aleksandru Vučiću, pošto im je na ulazu u vladu rečeno da trenutno nikoga nema u vladi ko bi preuzeo to pismo.

Predsednik policijskog sindikata Veljko Mijailović zalepio je na vrata vlade pismo u kome dva sindikata pozivaju premijera na dijalog kako bi se rešili njihovi zahtevi.

„Došli smo da upozorimo Aleksandra Vučića na data obećanja. Mi želimo dijalog, ali vlada svojom politikom hoće da budemo na ulici“, rekao je Mijailović.

Prema rečima predsednika Vojnog sindikata Novice Antića, vrši se „spinovanje“ zahteva VSS i PSS.

„Mi zahtevamo da se poštuje zakon, da se unutar budžeta izvrši preraspodela kako bi se obezbedila milijarda dinara potrebna za ispunjene naših zahteva“, kazao je Antić.

Lideri dva sindikata najavili su da će krajem januara održati veliki protest ako vlada nastavi da ignoriše njihove zahteve.

Istovremeno se ispred Ministarstva spoljnih poslova okupila grupa ljudi koji su nosili transparente s natpisima „Ne damo na svoju čast“ i „Srpski vojnik ima obraz“.

Oba skupa obezbeđivala je policija i oni su protekli bez incidenata.

Predstavnici vojnog i policijskog sindikata protestom su ukazali na težak socijalni položaj zaposlenih, ali i na urušavanje sistema bezbednosti.

(www.serb.rs)