Oliver Ivanović odveden u zatvor

oliver-ivanovic-serb.rs

Oliver Ivanović (foto:www.radiokim.net)

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović odveden je danas u zatvor, potvrdio je Tanjugu advokat Nebojša Vlajić.

Ivanoviću je na ovaj način ukinuta mera kućnog pritvora u kojem se nalazio, a nakon odluke Apelacionog suda u Prištini posle žalbe Tužilaštva na meru kućnog pritvora.

Ivanović je osuđen u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici na devet godina zatvora zbog krivičnog dela ratnog zločina počnjenog u ovom gradu 1999. godine.

Sutra će u Kosovskoj Mitrovici u 11 sati biti održan protest građana zbog odluke sudija Euleksa Osnovnog suda u Mitrovici.

Branioci Ivanovića najavili su ranije da će apelacionom sudu u Prištini uložiti žalbu na prvostepenu presudu.

SDP: Euleks nastavlja da maltretira Olivera Ivanovića

Građanska inicijativa SDP saopštila je danas da se nastavlja brutalno maltretiranje njihovog lidera Olivera Ivanovića, od strane, kako su ocenili, „političke inkvizicije pod nazivom Euleks”.

Najnovijom odlukom da se kućni pritvor zameni sudskim pritvorom dokazuje se da pravo i pravda nisu merilo kojim se Euleks vodi u ovom političkom procesu, smatraju u G.I. SDP.

„Podsećamo da u situacijama kada je odlučivao po žalbi odbrane Apelacioni sud je svoje odluke donosio sa zakašnjenjem. U ovom slučaju su to učinili su svega par dana”, navode iz ove inicijative.

Činjenica da je ovu odluku Ivanović sačekao u porodičnom domu govori o njegovoj nameri da nastavi borbu za svoju slobodu, ali i slobodu svih onih Srba koji se u budućnosti budu našli u rukama onih kojima je politički interes ispred pravde i istine, stoji u saopštenju.

Iz Građanske inicijative SDP pozvali su građane, da sutra u 11 časova prisustvuju protestu koji će biti održan na trgu „Šumadija” u Kosovskoj Mitrovici i javno izraze neslaganje zbog, kako su naveli, političkog terora kojima su izložerni od strane Euleksa.

(www.serb.rs)