Obijena i opljačkana kuća sveštenika u Osojanu

osojane-kosovo-serb.rs

Srbi povratnici u selu Osojane (foto:www.eparhija-prizren.com)

Kuća sveštenika Miloša Vukića u Osojanu, opština Istok na Kosovu i Metohiji, obijena je i opljačkana tokom prethodne noći.

Kako je javio mitrovički Radio Kontakt plus iz svešteničke kuće su ukradeni lap – top računar, oko 25.000 dinara, dečiji zlatni lančići, par telefona, a u kući je izvršena premetačina.

Sveštenik u kući u Osojanu živi sa suprugom i dve ćerke, a u trenutku krađe sa porodicom nije bio u njoj.

Po povratku kući kasno sinoć zatekao je ispreturanu i opljačkanu kuću.

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je Tanjugu da ovaj napad i pljačka kuće sveštenika u povratnickom mestu Osojane zabrinjava.

„Nakon moje nedavne posete upravo Osojanu od meštana sam dobio zahtev da se u Osojanu otvori podstanica policije. Zahtev sam, zvanično kao ministar, uputio MUP-u i direktoru Policije Kosova“, rekao je Jevtić.

On je uputio poziv nadležnim da ovaj poslednji i sve prethodne napade na povratnike Srbe i njihovu imovinu što pre rasvetle.

„Apelujem na Policiju Kosova da izađe u susret zahtevima meštana i u Osojanu otvaranjem podstanice, ali i povećanjem broja policajaca kao i upošljavanjem Srba u redove policije podigne bezbednost na viši nivo“, rekao je Jevtić.

U Osojanu živi oko 500 Srba povratnika.

(www.serb.rs)