Novi Sad: Nije Srbija NATO kolonija! (FOTO/VIDEO)

anti-nato-novi-sad-1-serb.rs

Anti-NATO protest Novi Sad (foto:www.in4s.net)

Anti-NATO protest, u organizaciji Srpskog sabora Zavetnici kojem prisustvuje nekoliko hiljada ljudi održava se u Novom Sadu, na Trgu slobode ispred spomenika Svetozara Miletića.

Broj okupljenih građana koji dolaze da izraze svoje protivljenje NATO politici aktuelnog režima raste iz časa u čas, navode Zavetnici.

Povod za okupljanje je usvajanje Zakona o saradnji sa NATO-om u oblasti logističke podrške.

anti-nato-novi-sad-2-serb.rs

Nakon kratkog obraćanja predstavnika organizatora predviđena je šetnja ulicama Novog Sada „sa ciljem da se skrene pažnja na pogubnost politike koja Srbiju vodi ka članstvu u organizaciji koja je 78 dana rušila našu infrastrukturu i ubijala naš narod“.

Zavetnici podsećaju da je Novi Sad jedan od gradova koji je podneo najveću žrtvu tokom NATO agresije 1999. godine.

Milica Đurđević, portparolka Zavetnika, pozvala je, kako je rekla, sve suverenističke snage da anti-NATO borbu stave iznad izbornog procesa.

Da pitanje opstanka Srbije stavimo na prvo mesto! Zavetnici predlažu formiranje Balkanskog saveza koji će činiti partije, pokreti i pojedinci iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore sa jednim ciljem i zajedničkim proglasom: otpor NATO okupaciji!“, rekla je Đurđevićeva.

 

anti-nato-novi-sad-3-serb.rs

Predsednik Zavetnika Stefan Stamenkovski poručio je da će, pošto kamere Radio-televizije Srbije nisu došle da zabeleže protest, narod 27. marta u velikom broju doći pred zgradu javnog medijskog servisa.

Okupljenima su se obratili student Milan Žikić, doktor Zoran Zečević, kao i otac poginulog Olega Nasova, koji je u 29. godini poginuo na mostu u Novom Sadu tokom NATO agresije 1999.godine.

Anti-NATO protest u Novom Sadu predstavlja uvod u veliki opštenarodni anti-NATO miting u Beogradu, koji će se održati u nedelju 27. marta, sa kojeg će građani zatražiti od režima hitan prekid pogubne NATO i EU politike i raspisivanje narodnog referenduma o članstvu u tim organizacijama.

(www.serb.rs)