Nećete verovati svojim očima: Ova mesta se zaista nalaze u Srbiji

kućica-srem-serb.rs

Kućica u Sremu (foto:plus.google.com)

Ako još uvek ne verujete da je Srbija zaista prelepa zemlja, onda ste definitivno posećivali pogrešna mesta.

Prirodna bogatstva naše zemlje oduševljavaj i Srbe i strance – a i vas će sigurno ostavit bez daha ovim fantastičnim fotografijama. Iako deluju kao da su nastale u nekim dalekim, znatno uređenijim zemljama – zapravo su najbolji dokaz da je Srbija prelepa.

Lazarev kanjon

lazarev-kanjon-serb.rs

Lazarev kanjon je jedan od najneprohodnijih kanjona u Srbiji. (foto:srbijauslici.blogspot.com)

Lazarev kanjon se nalazi u istočnoj Srbiji, i nastao je usecanjem Lazareve reke, desne pritoke Zlotske reke. Važi za jedan od najneprohodnijih kanjona u Srbiji. Dugačak je 4,5 km, dubok od 350 do 500 m, a najmanja širina iznosi 4 m. Ono što je karakteristično za ovaj kanjoj jeste prisutstvo 52 reliktne biljne vrste, ali i fantastičan pogled koji „puca“ sa vrha, baš nalik na one slike iz poznatih svetskih kanjona. Smešten je na 10 kilometara od Bora.

Vodopad Prskalo

vodopad-prskalo-serb.rs

Vodopad Prskalo u okolini Despotovca (foto:twitter.com)

Do ovog vodopada, smeštenog na južnom Kučaju, prilično je teško doći, jer je put koji vodi do njega u periodu najveće aktivnosti vodopada prilično neprohodan. Vodopad Prskalo je jedan od najzanimljivijih u Srbiji, a morate priznati da prizor zaista oduzima dah.

Vodopad Prskalo, kao da je čovek svojom rukom napravio a ne mašta i čarolija vode i krečnjaka. Prizor na kome se oči odmaraju a pogled ka vrhu brzo završi u malom bisernom viru koji Prskalo sa malo buke već godinam vaja. Visok je oko 15 metara, vrlo je siromašan vodom čak i u proleće kada ima vode, mada nikada ne presuši.

Kućica u Sremu

kućica-srem-serb.rs

Kućica u Sremu (foto:plus.google.com)

Ova usamljena kućica usred izorane njive pravi je odmor za oči, a fotografije je nastala negde u Sremu. Nije ni bitno gde tačno, jer ovo i nije tako redak prizor – bitno je samo da umete da uočite lepotu, i da ste spremni da je potražite.

Spektakularni Uvac

uvac-serb.rs

Srpski Amazon -specijalni rezervat prirode Uvac (foto:zeleniaktivista.com)

Ako vas ništa drugo ne zaintigira, onda će to reka Uvac svakako uraditi. Kao da se radi o slivu reke Amazon, a ne o mestu u Srbiji, ova reka pravi tako fantastičan prizor svojim vijugavim tokom da je prava šteta proči pored nje, a ne zastati i pogledati je. Reka protiče između Zlatibora i Zlatara, a ceo ovaj predeo je prirodni rezervat.

Krupajsko vrelo

krupajsko-vrelo-serb.rs

Ne nije fotografija sa Tajlanda , to je naše Krupajsko vrelo . (foto:www.musicar.rs)

Za ovo vrelo možda nikada niste ni čuli, a sigurno je jedno od najlepših mesta u našoj zemlji. Vrelo je smešteno u ataru sela Milanovca, udaljenom od Žagubice oko 35 km. Karakteriše ga nestvarno plava voda, kao i strme stene kojima je okruženo.

Vodopad Vrelo

vodopad-vrelo-serb.rs

Vodopad Vrelo (foto:www.panoramio.com)

„Reka godina“, kako ponekad nazivaju reku Vrelo jer je duga 365 metara, prolazi kroz Perućac, i upravo tu se nalazi ovaj bajkoviti vodopad, koji podseća na prizore koje inače viđate samo u brošurama za putovanja. A iznad samog vodopada izgrađena je terasa restorana, i to mora da je najbolja terasa svih vremena.

Veliki Krš

veliki-krš-serb.rs

Fenomenalan pogled na Veliki Krš (foto:serbianoutdoor.com)

Planina koja se nalazi na 10 kilomenatar od Bora totalno je potcenjena i njoj se jako retko priča, a zapravo je jedno od najspektakularnijih mesta u Srbiji,  pravi je raj za planinare. Izgleda kao da se radi o nekom velikom planinskom vencu,  ovo je lepota naše zemje.

Zlatar

tvrdjava-milesevac-serb.rs

Tvrdjava Miloševac na Zlataru (foto:www.mojaavantura.com)

Deluje kao neko fensi mesto na kom se snimaju filmovi, zar ne? A zapravo je u pitanju naš zeleni Zlatar, smešten između reka Lima, Uvca, Mileševke i Bistrice. Pa kako i da ne bude spektakularan?

Crkva Ružica

Crkva-Ruzica-Beograd-serb.rs

Stara crkva Ružica na Kalemegdanu (foto:belgradeatnight.com)

I evo za kraj jednog spektakularnog prizora iz prestonice. Stara crkva Ružica nalazi se na Kalemegdanu, i s proleća je pravo uživanje za oči, jer je obrasla bršljenom i baš podseća na neki starinski evropski dvorac.

Ako ste uživali u ovim fotografijama, podelite ih sa prijateljima neka i oni danas vide nešto lepo.

(www.serb.rs)