Mišković prodao Delta siti za 200 mil. EUR

miroslav-miskovic-delta-serb.rs

Miroslav Mišković (foto:www.b92.net)

Kompanija Delta holding Miroslava Miškovića prodala je tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici.

Kupac je južnoafrički investicioni fond Hiprop investment limitid, koji je objavio da je od srpske kompanije Delta ril estejt, koja je deo Delta holdinga, kupio tržne centre Delta siti u Beogradu i Podgorici za 202,75 miliona evra.

Kako navodi kupac, Delta siti u Beogradu je kupljen za 127,75 miliona evra, od čega je 112 miliona prodajna cena, dok će sa nešto manje od 16 miliona evra biti isplaćeni postojeći dugovi bankama.

Delta siti u Podgorici prodat je za 75 miliona evra, od čega je 60 miliona cena za sam objekat dok će sa nešto manje od 15 miliona evra biti isplaćeni bankarski zajmovi.

Kupovina je, kako se navodi u saopštenju Hiprola, podeljena između same kompanije, koja je postala vlasnik 60 odsto udela u oba tržna centra, dok je ostatak od 40 procenata kupila kompanija Houmsted grup holdings limitid, povezana sa Luisom Norvalom, koji je jedan od direktora kompanije Hiprop.

Upravljanje tržnim centrima biće povereno novoformiranoj kompaniji u Velikoj Britaniji Histed. Narednih 12 meseci u njeno ime centrima će upravljati Delta, dok će za to vreme Histed razmotriti otvaranje lokalne kancelarije u Beogradu.

Ranije je kompanija Delta holding povodom medijskih natpisa da je tržni centar prodat, saopštila da sve što je u vlasništvu Delte ima potencijal da se proda, ali da „za sada ništa nije prodato“.

“Ali ako naiđe dobar kupac, odnosno dobra ponuda, razmislićemo”, rečeno je tada.

Predsednik kompanije Miroslav Mišković izjavio je nedavno za „Danas“ da je menadžment Delta holdinga u ozbiljnim pregovorima za prodaju tržnih centara „Delta siti“ na Novom Beogradu i u Podgorici, uz objašnjenje da se svi ti i slični potezi u poslednje vreme povlače „jer nije dobro da sva jaja budu u jednoj korpi“.

Mišković je pre samo nekoliko dana na proslavi četvrt veka postojanja Delta holding najavio ulaganje 250 miliona evra u novi tržni centar na beogradskoj Autokomandi, koji se dugo najavljuje, ali i oslovne zgrade i hotel Interkontinental. Takođe je istakao da okosnica razvoja kompanije ostaje i agrar.

(www.serb.rs)