KRIK: Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju

sinisa-mali-gradonačelnik-beograd-stanovi-bugarska-serb.rs

Siniša Mali foto:www.kurir.rs

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kupio je kao direktor dve ofšor firme sa Britanskih Devičanskih Ostrva 23 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu Sveti Nikola, objavila je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i OČRP.

Prema pisanju tog medija, u vreme kupovine 2012. i 2013. Mali je radio kao ekonomski i finansijski savetnik tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, zadužen za pregovore s Ujedinjenim Arapskim Emiratima oko ulaganja u takozvane kapitalne projekte – privatizaciju nacionalne avio-kompanije i „Beograd na vodi”.

Ukupna kvadratura 24 apartmana koje je Mali kupio u Svetom Nikoli iznosi oko 3.100 kvadratnih metara, pokazuje dokumentacija koju su prikupili novinari KRIK-a.

U proseku to je oko 129 kvadrata po apartmanu. Oni spadaju među najveće u kompleksu Sveti Nikola, a jedan od 203 kvadratna metra se nalazi na plaži.

Novinari KRIK-a su, koristeći prosečnu cenu apartmana u kompleksu, izračunali da je vrednost tih nekretnina oko pet miliona evra.

Prema pisanju KRIK-a, Mali je veći broj apartmana kupio od firme „Akladi” iza koje stoje bivši direktor srpskog ogranka čuvene ruske naftne kompanije „Lukoil” Srđan Dabić i njegov poslovni partner.

Dabić je pre 12 godina zastupao „Lukoil” u privatizaciji srpskog lanca benzinskih pumpi „Beopetrol”. Tu privatizaciju Savet za borbu protiv korupcije nazvao je nepoštenom i koruptivnom.

KRIK je naveo da ; je Siniša Mali u ime države nadgledao tu privatizaciju.

(izvor-Politika)