Kazne za građane i vlasnike lokala koji ne očiste sneg

čišćenje-snega-serb.rs

Kazne za građane i vlasnike lokala koji ne očiste sneg (foto:www.chicagonow.com)

Sve službe grada Beograda su spremne za najavljene padavine i niske temperature, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i naglasio da je dat nalog nadležnoj inspekciji i komunalnoj policiji da kazne građane koji ne budu čistili sneg ispred svojih kuća li lokala.

Ponovivši da je grad spreman za najavljene padavine, gradonačelnik je rekao da je tokom prethodne noći na ulicama Beograda, kako u centru tako i periferiji, posuto oko 330 tona soli u cilju sprečavanja pojave leda.

„Time smo obezbedili da saobraćaj nesmetano funkcioniše, a takođe, sprečili smo i pojavu leda na ulicama što je veoma važno”, rekao je Mali na sednici Štaba za vanredne situacije povodom najavljenih snežnih padavina.

Na sednici kojoj su prisustvovali direktori gradskih preduzeća rečeno je da u rezervi ima još 13.000 tona soli kako bi se sprečila pojava leda na ulicama.

Rečeno je i da se tokom noći očekuju snežne padavine i formiranje snežnog pokrivača do pet centimetara i da će ledeni talas proći do srede, četvrtka.

„U svakom slučaju, mi ćemo do tada imati neprekidna dežurstva svih komunalnih službi, svih resursa koje trenutno imamo na raspolaganju, radićemo preventivno posipanje puteva solju kako bi sprečili pojavu leda i naravno radićemo odmah na uklanjanju snega ukoliko i kada dođe do snežnih padavina”, rekao je gradonačelnik.

(www.serb.rs)