Jedini poslanik koji je glasao protiv NATO okupacije Srbije

SNP-Milan-Petric-ne-nato-serb.rs

Jedini poslanik koji je glasao protiv NATO okupacije Srbije (foto:www.srpskanarodnapartija.rs)

Srpska narodna stranka je jedina u Skupštini Srbije glasala protiv usvajanja zakona o potvrđivanju Sporazuma  Vlade Srbije i NATO-a  za podršku i nabavku o saradnji u oblasti logističke podrške. Zamenik SNP-a Milan Petrić, nije podržao zakon koji za SNP predstavlja odstupanje od položaja vojne neutralnosti.

– Srpska narodna stranka zalaže za politiku iskrene i zaokružene vojne neutralnosti. Srbija treba da pruži aktivan doprinos globalnoj bezbednosti kroz saradnju sa bezbednosnim organizacijama i zapada i istoka, ali je važno da se to čini isključivo na osnovu vojne neutralnosti koju je  Skupština Srbije proglasila  usvajanjem Rezolucije 2007 – rekao je Petrić .
On je dodao da Srbija nikada ne treba da uđe u NATO jer bi to moglo ugroziti prijateljske odnose između Srbije i Rusije.
– Rusi su, istorijski najbliži saveznik i prijatelj Srbije. Ulazak u NATO je crvena linija koju Srbija ne bi ni treba da pređe ako želi da sačuva dobre odnose sa Rusijom – rekao je Petrić.
Sporazum Vlade Srbije i NATO za podršku i nabavku  i saradnje u oblasti logističke podrške je omogućio članovima NATO-a da se slobodno kreću u Srbiji, da sa Vojskom Srbije razmenjuju poverljive informacije i opremu i imaju imunitet i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji.

(www.serb.rs)