Ispraćaj mirovnjaka u Centralnoafričku Republiku

mirovnjaci-vojska-srbije-serb.rs

Jedinica naših mirovnjaka na ispraćaju (foto:www.mod.gov.rs)

U prostorijama Generalštaba Vojske Srbije organizovan svečani ispraćaj treće rotacije srpskog kontingenta u misiju UN (MINUSCA) u Centralnoafričku Republiku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Načelnik Centra za mirovne operacije pukovnik Milivoje Pajović podsetio je prisutne da je u 2015. godini Vojska Srbije, sa više od 600 pripadnika, učestvovala u 11 misija – sedam misija Ujedinjenih nacija i četiri Evropske unije. Na put ka Bangiju, u srce afričkog kontinenta, krenuće 68 pripadnika srpskog kontingenta. Oni su, sastavljeni od jedinice za logistiku, Vojne bolnice nivoa 2, koja predstavlja glavne snage kontingenta, i tročlane komande.

„Komandant kontingenta je pukovnik Nikola Dejanović, zamenik načelnika Centra za mirovne operacije, komandant vojne bolnice potpukovnik dr Nemanja Borovčanin, a glavna sestra vojne bolnice je Željka Ostojić”, navodi se u saopštenju.
Svečanom ispraćaju mirovnjaka prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, pripadnici Ministasrtva odbrane i Vojske Srbije, rodbina i prijatelji mirovnjaka. Na kraju ispraćaja ministar odbrane uručio je zastavu Republike Srbije komandantu kontingenta te misije pukovniku Nikoli Dejanoviću.

(www.serb.rs)