Države Kvinte podržavaju eksproprijaciju Brezovice

brezovica-srbija-serb.rs

Brezovica foto:www.theapricity.com

Države Kvinte – SAD, Velika Britanija, Italija, Nemačka i Francuska – podržale su eksproprijaciju Ski centra Brezovica, istakavši da je tender obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova

PRIŠTINA – Države Kvinte – SAD, Velika Britanija, Italija, Nemačka i Francuska – podržale su eksproprijaciju Ski centra Brezovica, istakavši da je tender obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova.

„Sveobuhvatni i transparentni projekat raspisivanja tendera je obavljen u potpunoj saglasnosti sa zakonima Kosova, uključujući i najbolju međunarodnu praksu javno-privatnog partnerstva. Uspešan projekat Brezovice će uvesti turizam svetske klase i stvoriće neophodne uslove za zapošljavanje, posebno za kosovske Srbe koji žive na tom prostoru“, navodi se u zajedničkoj izjavi ambasadora Kvinte, koju su preneli prištinski mediji.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Milan Ranđelović saopštio je prošle sedmice da Srbija „vodi borbu protiv bespravnog otimanja Ski centra Brezovica“.

„Preduzimamo sve što nam je dostupno kao Vladi i kao državi i zaista smo posvećeni tom pitanju“, poručio je Ranđelović.

Skijališta Srbije, zajedno sa Ski centrom Brezovica i vlasnikom skijališta – Fondom ineks intereksport, obavestila su ranije kosovskog premijera Isu Mustafu o pokretanju investicionog spora pred međunarodnom Arbitražom u Parizu protiv Prištine zbog uzurpiranja srpske imovine.

(izvor-Novosti)