Deo opozicije blizu ideje o zajedničkom nastupu na izborima

opozicija-sastanak-serb.rs

Sastanak „opozicije“ (foto:sandzakonline.com)

Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas, nakon sastanka opozicionih stranaka u Beogradu, da je opozicija veoma blizu ideje da na izborima nastupi zajedno, ali da će o modelu izlaska biti razgovarano na narednom sastanku.

Veoma smo blizu ideje da nastupimo zajedno na izborima„, kazao je Pajtić novinarima nakon sastanka i dodao da će sledeći sastanka biti održan u narednih nekoliko dana.

Pajtić je novinarima pročitao zajedničko saopštenje i rekao da se opozicija na sastanku dogovorila oko ključnih stvari, tačnije „da su se okupili da bi porazili režim (premijera) Aleksandra Vučića“.

Srbija danas ima nedemokratsku, autoritarnu i nasilnu vlast koja svakoga dana nanosi štetu gradjanima Srbije i prioritet svih učesnika jeste da se ta vlast na izborima smeni„, kazao je Pajtić i dodao da je postignut dogovor i o tome da niko od učesnika današnjeg sastanka neće ući u koaliciju s vladajućim strankama.

Prema rečima Pajtića, dogovoreno je i da će se zalagati za poštene izbore, da će imati koordinisanu saradnju na svim nivoima vlasti i u medijima, kao i da će biti formirano telo koje će se baviti koordinacijom zajedničkih aktivnosti ovog dela opozicije.

Na sastanak, koji je trajao oko dva i po sata, došli su predsednici Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Nove stranke Zoran Živković, Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin, Pokreta za preokret Janko Veslinović i Zajedno za Srbiju Dušan Petrović.

U sedište DS-a došli su i predstavnici Zajedno za Šumadiju, Pokreta Živim za Krajinu, Narodnog pokreta Srbije, Vojvodjanske partije, Reformista Vojvodine, Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Socijaldemokratske unije, Demokratske unije Roma, Reformističke stranke, Madjarskog pokreta, sindikata Sloga i Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

Sastanku nije prisustvovao lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, ali je bio njegov predstavnik. Ranije danas predsednik Pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović razgovarao je s predsednikom DS-a Bojanom Pajtićem.

(www.serb.rs)