Dačić: Ostaće mrlja na odnosu sa Skopljem i Podgoricom

ivica-dacic-serb.rs

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić foto:rs.n1info.com

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je, povodom glasanja Crne Gore i Makedonije u Izvršnom savetu Uneska, da će se podrška koju su pružile usvajanju predloga da Kosovo bude primljeno u tu organizaciju odraziti na njihove odnose sa Srbijom.

BEOGRAD – Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je, povodom glasanja Crne Gore i Makedonije u Izvršnom savetu Uneska, da će se podrška koju su pružile usvajanju predloga da Kosovo bude primljeno u tu organizaciju odraziti na njihove odnose sa Srbijom.

„Ostaće mrlja na našim odnosima. Pošto Crna Gora i Makedonija ne gledaju na nas kao na prioritet, neće ni oni nama to biti“, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje studenata na tribini „Položaj Srbije u medunarodnim odnosima“ na Fakultetu političkih nauka.

„Imaće i oni neki zahtev u međunarodnim organizacijama koji mi nećemo podržati“, istakao je on.

Dačić se zapitao kako je moguće da te zemlje ne prave razliku između onoga što je bitno za Srbiju i nekih poteza kojim su, kako je rekao, hteli da pošalju poruku Zapadu.

Prema njegovim rečima, pitanje članstva Kosova u Unesku nije isto to što i pitanje članstva u Međunarodnom olimpijskom komitetu.

„Jedno je guranje lopte, a drugo su Dečani“, naglasio je on.

(izvor-Tanjug)